1. ELECCIONS’10 al CPC: la candidatura a BCN

Et trobes al blog de la candidatura renovadora Guany@ el periodisme. Som un grup de persones que encara creiem en el periodisme. Amb les idees clares i la convicció que necessitem un col·legi professional que ens entengui, que ens defensi i que parli el llenguatge d’aquests nous temps. Entrat ja el segle XXI, ens trobem immersos en plena revolució digital i en la universalització dels mitjans i dels canals de comunicació. El periodisme no es tornarà a exercir mai més com l’hem conegut fins ara. Necessitem, doncs, un col·legi capaç de liderar aquest canvi de paradigma. Nosaltres el farem!

CANDIDATS DEMARCACIÓ DE BARCELONA

Pilar Antillach i Bergua

Camporrells ( La Llitera) 1959. Coordinadora del Màster de TV3, MIQT3. Col.laboradora de la secció “Diàleg” del diari AVUI. Membre del Comitè Professional 2002-06. Periodista dels serveis Informatius de TV 3, des de 1986, ha cobert nombrosos esdeveniments locals  i internacionals.  Ha treballat a Londres i París , on ha estat  corresponsal i col.laboradora  de diversos mitjans ( àgències, premsa i ràdio). Curs de Relacions Internacionals i Civilització Francesa a la Universitat de París. Lectora al Hammersmith College de Londres. Llicenciada en Ciències de la Informació per la UAB.  http://www.pantillach.blogspot.com

 

Aurora Anton i Morales

Barcelona, 1974. Periodista a TV de l’Hospitalet, directora i presentadora del programa cultural L’Imperdible i presentadora de l’informatiu L’Hospitalet al Dia cap de setmana. Ha presentat i editat espais informatius a diversos canals: el programa d’entrevistes polítiques “La quadratura del cercle” a 25 TV, l’informatiu Redacció Catalunya a Canal Català i un programa electoral de Comunicàlia. Ha treballat a espais informatius i de programes a COM Ràdio, Ona Catalana i RNE-Ràdio 4. Ha coordinat la secció internacional de Comunicacio21.com, ha escrit per a diversos mitjans: redactora a TeatreBCN, articles d’opinió a Eldebat.cat i dos llibres d’entrevistes, publicats per Círculo de Lectores. També ha estat cap de premsa del Versus Teatre i del TGB. Llicenciada en Periodisme i en Humanitats, amb postgrau en Traducció.

 

Ignasi Aragay i Sastre

Barcelona, 1966. Fa vint anys que treballa al diari Avui, els vuit darrers com a cap de la secció de Cultura i Espectacles. Abans havia escrit a la revista El Món i havia treballat al gabinet de premsa del PSC. És autor dels llibres Diccionari Montaigne i Anolecrab, aquest últim una crònica de la renovació paisatgística de Barcelona. Ha col·laborat en revistes com Barcelona metròpolis i Cultura, entre d’altres.

 

Josep Cabayol Virallonga

Barcelona, 1952. Llicenciat en periodisme per la UAB. Va ser fundador de COM Ràdio i primer cap d’informatius de l’emissora. També va ser cap de redacció, per dues vegades, a TVE-Catalunya i cap de informatius i cap d’esports de RNE-Catalunya i posteriorment, sots-director de RNE-Catalunya. Va dirigir programes de ràdio com L’Agenda i Gent de Món, dedicats a la informació internacional en relació a la solidaritat i la cooperació. Actualment es President de SICOM, Solidaritat i Comunicació, associació que entre d’altres tasques, mostra les activitats de les ONGD a través del canal de vídeo per internet, SICOM TV i del programa Món Obert a Ràdio l’Hospitalet.

 

Magí Camps Martín

Barcelona, 1961. És cap d’Edició de La Vanguardia i n’és el responsable lingüístic des del 2000. Ha estat el coordinador del Libro de redacción de La Vanguardia, manual d’estil que es va publicar el 2005. Escriu la columna setmanal Letra pequeña, sobre curiositats lingüístiques, des del 2005. També fa anàlisi de qüestions de llenguatge i crítica de llibres d’aquest àmbit. És professor col·laborador dels serveis lingüístics de la UOC, on imparteix tallers al personal docent sobre edició d’estil.

 

Irene Caparrós González

Màlaga, 1969. És sòcia fundadora de l’estudi de producció audiovisual Ifeelms, des del maig de 2008. Anteriorment ha treballat com a ENG a La Sexta i BTV, i com a redactora a Antena 3 TV (informatius), El Mundo i El Punt. També ha dirigit revistes tecnològiques com Byte o Windows TI Magazine. És autora de diversos llibres sobre periodisme i tecnologia, com “La força d’un gran mitjà”, sobre la premsa gratuïta a Catalunya, i ha col·laborat a La Vanguardia, El Periódico de Catalunya, RNE, COM Ràdio, Cambio 16, Econòmics i Presència.

 

Bernat Capell Oller

Barcelona, 1962. És cap de premsa del Palau Robert des de 1998 i col·laborador d’esports a les emissores Onda Cero, Ràdio Marca i Cope Catalunya. Ha treballat també a El Correo Catalán, Avui i al gabinet de premsa de Presidència de la Generalitat de Catalunya. Va ser editor del programa diari d’esports Joc Net a Ràdio Estel i col·laborador i comentarista de l’històric programa esportiu Sin Concesiones.

 

Oriol Cortacans i Calvera

Barcelona, 1969. Fundador i codirector de la productora audiovisual Batabat, integrada al Grup Cultura 03. És coautor i productor executiu de diversos documentals de recerca, per a TVC, TVE, ETB, Barcelona TV, France 3 i Canal Historia. Va treballar durant més de 10 anys al setmanari El temps, coordinant diferents seccions. Del 2002 al 2009 va ser president del Grup de Periodistes Ramon Barnils i actualment n’és el vicepresident.

 

Pere Ferreres Serrano

Santa Coloma de Gramenet, 1958. Treballa a TVE des de l’any 1984. Ha dirigit els programes 20:30 A Punt i Més que un club i els informatius del Cap de Setmana. Actualment és el director del programa Zigazaga i comentarista de bàsquet en català per La 2 i de l’Eurolliga pel Canal Teledeporte. Anteriorment va treballar a mitjans com 4-2-4, Dicen, Ràdio Barcelona, Nuevo Basket, Don Balón i El Pais. Va posar en marxa l’edició espanyola de la Revista Oficial de la NBA i és autor del llibre Entrevistas a la sombra del Camp Nou (El Pais Aguilar).

 

Llibert Ferri Mateo

Barcelona, 1948. Actualment periodista freelance. Redactor dels serveis informatius de TV3 entre 1984 i 2007. Va ser enviat especial i corresponsal a l’Europa de l’Est i a l’antiga Unió Soviètica. S’ha dedicat també a qüestions socials com la immigració, el moviment gai-lèsbic-bisexual-transexual i la crisi de valors. Col.labora habitualment al setmanari El Temps i al diari Avui. http://destitrobat.blogspot.com

 

Patrícia Gabancho Ghielmetti

Buenos Aires, 1952. Actualment treballa com a free-lance. Col.labora a Els matins de Catalunya Ràdio, Els matins amb Josep Cuní de TV3, El dia amb Jordi Duran de COM Ràdio, i regularment, a l’Avui i El País, entre altres publicacions. També al programa 59” de TVE2. És autora de nombrosos llibres de no-ficció. Participa en iniciatives de difusió cultural, debats, taules rodones, conferències, etc., en col.laboració amb diferents institucions. Va ser responsable de la secció de Cultura a El Noticiero Universal i, després, al Diari de Barcelona, on també va ser cronista, entre altres tasques professionals.

 

Josep Garriga i Argente

Gandesa, 1965. És redactor del diari El País a Catalunya, on ara porta temes de Sanitat, després d’una dècada a la secció de política. Va començar al Diari de Tarragona, d’on va passar a la Cadena Ser, al Nou Diari, del qual va ser director, i a exercir la corresponsalia a les comarques de Tarragona d’El País. Ha treballat també com a consultor de comunicació i va estar un any de cooperant a Bolívia. Va ser fundador a la seva localitat d’una emissora municipal i d’una revista mensual. Té un llibre publicat sobre la Terra Alta.

 

Anna Grimau i Bigaire

Sitges, 1968. És redactora dels Serveis Informatius de TVE-Catalunya, a l’equip de Telediarios des de finals de 2007. Emet diàriament a RNE els espais mediambientals Planeta Vivo, a Radio 5, i Planeta Viu, a Ràdio 4. Durant 20 anys a RNE-Catalunya ha col.laborat en diversos programes i ha editat i presentat diferents informatius, essent distingida la seva feina el 1999 amb la Menció Especial del Premi de Benestar Social de l’Ajuntament de Barcelona. També ha format part de l’equip de premsa del COOB’92.

Jordi Muñoz Solà 

Barcelona, 1954. Actualment és productor dels Serveis Informatius de TV3-TV de Catalunya. Va començar la seva activitat professional al camp de l’arquitectura i el disseny. Va ser editor de la publicació Jano Arquitectura i va col·laborar amb El Correo Catalán, On Aquitectura i Diseño. És a l’inici dels anys 80 quan comença la seva activitat com a productor audiovisual en el sector privat i més tard s’incorpora a TV3 als equips de documentals i reportatges.

 

Enric Sierra i Díaz

Arenys de Mar, 1963. És responsable del digital La Vanguardia.es i adjunt a la direcció de La Vanguardia. Ha treballat per diversos diaris locals i comarcals i durant els últims 30 anys per a Ràdio Arenys, l’emissora municipal degana de Catalunya. També ho ha fet a El Punt, El Correo Catalán, Cadena 13, Agencia EFE, TVE i l’Avui. Va ser membre de l’equip fundador de 20 minutos, primer diari gratuït d’Espanya, com a director adjunt i responsable de l’edició a Catalunya. Va presidir l’Asociación Española de Prensa Gratuita i va ser membre de la junta directiva de l’Associació Catalana de Premsa Gratuïta. 

 

Teresa Turiera-Puigbò Bergadà

Puigcerdà, 1968. És responsable de continguts d’Infonomia des de 2006. Va treballar a Catalunya Ràdio de 1989 a 2005, on va ser editora d’informatius, corresponsal a Brussel·les i a Madrid, directora del programa Economia i Empresa, i Cap de programes. Es llicenciada en CC.Polítiques i CC.Informació per la UAB i Master en Relacions Internacionals per la Columbia University de Nova York. Va treballar també com a consellera tècnica de la Presidencia espanyola de la UE (2002). És professora de la Diplomatura de Màrqueting polític de l’Institut de Ciències Polítiques i Socials de Barcelona.

 

Esther Vera Garcia

Badalona, 1967. És la delegada de Cuatro i CNN+ a Catalunya des del 2005. Abans va treballar a TV3 de subdirectora del programa socioeconòmic Valor Afegit, i d’Àgora, però la major part de la seva carrera ha estat a la secció d’Internacional de TV3 i del diari Avui, per al qual va ser corresponsal a París i Washington. Escriu un article d’opinió setmanal a El País i col·labora aMb RAC 1 i COM Ràdio. És llicenciada en Ciències polítiques (UAB) i en Ciències de la Informació (UAB).

Joan Vila i Triadú

Barcelona, 1961. És director general de Comunicàlia, l’empresa pública del Consorci Local i Comarcal de Comunicació que dóna suport als mitjans audiovisuals de proximitat, des de setembre de 2008. També és professor associat de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB, on imparteix assignatures de ràdio i televisió. Des de juny de 2009, presideix el Grup de Periodistes Ramon Barnils. Anteriorment ha treballat a mitjans com ara Gavà TV, Barcelona TV, TVE-Catalunya i El temps. http://blocs.mesvilaweb.cat

9 Respostes to “1. ELECCIONS’10 al CPC: la candidatura a BCN”

  1. Maria Rosa de Andres Says:

    M´agrada aquesta candidatura. El meu vot per a vosaltres. Sort!

  2. Laura Says:

    Companys, companyes

    felicitats per la candidatura. Deixeu-me dir-vos que tant sols trobo a faltar representants de les darreres generacions que accedeixen al mercat laboral. Són el nou contingent que s’ha integrat als mitjans de comunicació catalans i són els qui estan situant-se en la primera línia de front dels media, especialment els mitjans escrits. ells estan a les rodes de premsa, ells redacten textos que sovint no es revisen, ells són els que segueixen la política local o estatat…

    reitero les meves felicitacions.

    laura

  3. anna Says:

    Coincideixo amb la Laura, i espero que pogueu millorar també els drets i les condicions dels periodistes que treballem en mitjans més petits i que ens sentim fortament discriminats respecte tv3, catradio i rtve cat… perquè actualment la distància (en tots els aspectes) és abismal.

  4. Josep Says:

    Estimats candidats,

    tots sou fantàstic i meravellosos, amb carreres i màsters, amb bones posicions laborals, amb molta experiència i amb ganes de millorar les condicions dels periodistes més indefensos, els que treballen en precari o els que estan a l’atur. Però … per què dins la vostra candidatura no hi ha ningú que estigui a l’atur? O que treballi 12 hores diàries i cobri 900 euros al mes? Segurament no coneixeu ningú, jo, en canvi, en conec molts. No seria més fàcil incorporar la veu dels qui estan patint les condicions precàries que voleu millorar, o dels qui estan sense feina? Què costa tenir dins les llistes periodistes que no pertanyin al vostre cercle laboral? Segurament us parlarien d’una realitat que no us podeu ni imaginar.

    Bona sort. Jo no aniré a votar.

  5. Anna Says:

    Josep,

    I quants d’aquests que coneixes estan col.legiats? Perquè jo també en conec molts en aquesta situació i els he demanat de venir a la llista, però m’han respost que no complien aquest requisit indispensable. És un dels grans problemes amb què ens hem trobat i amb què es troba el Col.legi: que les noves generacions de periodistes no es col.legien, que els qui estan en la situació laboral més precària no es col.legien, i ho entenem, perquè el Col.legi ara no els pot oferir dues coses bàsiques que necessiten: atenció i ajut a la seva situació i tarifes asequibles. Dos punts que estan en el nostre programa, perquè nosaltres sí volem que el Col.legi representi i defensi de debò aquest col.lectiu i perquè volem que els periodistes que pateixen situacions laborals precàries en vulguin formar part. Molts dels periodistes col.legiats que estan a l’atur són col.legiats numeraris, el que vol dir que actualment el seu vot val la meitat. Això també ens sembla una vergonya i ho volem modificar d’immediat (també està en el nostre programa). Gràcies pel teu temps i bona sort. I vota, el no ja el tens…

  6. Anna Says:

    Per cert, jo també he estat precària. Dels 20 anys que porto a RTVE, només en fa 4 que sóc fixe. I no m’ho han regalat.Vaig anar a tribunals. I vaig lluitar, juntament amb altres persones, per acabar amb la precarietat laboral a l’empresa. Vam aconseguir la fixesa de prop de 200 treballadors a RTVE-Catalunya, i més de 300, arreu de l’Estat. En total, prop de mig miler de precaris són ara fixos amb condicions laborals molt dignes dins de conveni. No crec que en cap altra empresa de comunicació de l’Estat hi hagi hagut una lluita semblant. I això ho hem fet treballadors, soldats de base, que cobriem i continuem cobrint rodes de premsa i el que faci falta.

    PS: la frase: “el vostre comentari està esperant moderació” no sé d’on ha sortit, jo no l’he escrita, Ho sento.

  7. Lidia Juste Pujol Says:

    A mi també m’agrada molt la vostra candidatura, ja era hora que al col.legi és mogués alguna cosa.
    Per cert estaria bé que la candidatura hagues tingut algú que pugues representar la quantitat de col.legiats que estem treballant al món local, amb jornades llarguisimes i molta precarietat i que no vivim a Barcelona capital, el que fa que assistir a moltes de les activitats que programa el col.legi en horari de treball, és quasi bé impossible, pero som aqui i volem que ens tingueu en compte.
    Salut i força, divendres si que cal fer un esforç i anar a votar!!!!

  8. Josep Sabater Pallerola Says:

    Teniu tot el meu suport. Endavant!

  9. Claudia Camps Sants Says:

    Cal una renovació al col·legi de cap a peus. M’agradaria veure-hi periodistes interessats en enfortir i dignificar la professió.

Deixa un comentari