1.3 13 DE MARÇ: coses concretes

Som un grup de periodistes que ens estimem el nostre ofici. No tenim més lligams ni limitacions que les dificultats que tots estem patint en aquests temps difícils. Així que demanem el teu suport per renovar el Col·legi de Periodistes l’endemà mateix del 12 de març.

-El Col·legi no està sotmès a la pressió de la publicitat ni a les voluntats dels partits. Doncs aprofitem-ho! Fem-ne el portaveu de les posicions professionals més avançades, les que fan que a França, el Regne Unit, Alemanya o els Estats Units els periodistes siguin respectats com a un dels puntals de la democràcia. Hem de sortir –urgentment- de l’informe anual de Reporters sense Fronteres, que denuncia les rodes de premsa sense preguntes i els blocs electorals. I això ha de valer per a tots els àmbits en què treballem cada dia.

-Molts periodistes s’estan quedant sense feina. En som conscients perquè ho patim. Alguns dels membres de la nostra llista no tenen una feina estable i d’altres treballen en mitjans amb dificultats o que paguen massa poc. Així que el Col·legi ha d’ajudar obrint les seves portes per a què tothom hi pugui trobar un ordinador i unes comunicacions disponibles. Hi ha bons professionals en atur i creiem que ells són els que poden donar més continguts i qualitat a la revista Capçalera. Amb honoraris justos, per donar exemple.

-El Col·legi ha d’interessar als periodistes. La majoria ni tan sols estan col·legiats. Hem de prestigiar la professió i oferir nous serveis que facin realment útil la quota. Hi ha d’haver una borsa de treball de referència i cursos de reciclatge professional veritablement eficaços i adaptats al context actual.

-Hem de ser transparents. El Col·legi ha de penjar al web els seus comptes, de forma clara i precisa. Tenim ganes de ser un model.

Si comparteixes les nostres inquietuds ajuda’ns a fer possible el canvi. El Col·legi és teu, engresca’t a renovar-lo!

Candidatura “Guanya el periodisme”

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: