4. ASSISTÈNCIA SOCIAL-SANITÀRIA, COL·LECTIU +65. Punt i seguit

El 31 de desembre de 2010, és a dir d’aquí a nou mesos escassos, l’Institut Català de la Salut (ICS) de la Generalitat de Catalunya deixarà de fer l’ aportació econòmica que permetia al Col·legi prestar l’assistència sanitària de què gaudim el col·legiats. Ho va manifestar la consellera de Salut, Marina Geli, a l’actual degà del Col·legi. I aquest en va informar per carta els col·legiats; ho recordaran. El servei assistencial mèdic vigent des de fa més de vint anys -i un dels principals motius de col·legiació- tal i com els coneixem ara té els dies comptats. Està en joc el ser o no ser del Col·legi.

La situació, davant d’aquest preocupant i imminent escenari, exigeix respostes immediates. Per a tots els col·legiats, però especialment per al col·lectiu +65 anys.  Cada dia que passa sense abordar aquest tema és un dia que es perd. I en queden pocs fins a 31 de desembre. Alguns col·legiats ens preguntem: que passarà l’1 de gener de 2011?

L’Aliança, l’empresa que fins ara (i encara ara) presta els seus serveis a la nostra entitat, darrerament ha modificat a la baixa els seus acords fruit d’una negociació realitzada directament pel degà Josep Carles Rius i pel gerent, Àngel Jimenez aquest darrer any 2009 sense que els membres de la Junta de Govern en tinguessin cap coneixement previ.

Ens han apujat la quota

Els nous acords, com se sap, signifiquen una pèrdua de les contraprestacions assistencials. Per la mateixa quota, ara la prestació de l’Aliança i la sanitària s’ha rebaixat ostensiblement. O el que és el mateix: per rebre els mateixos serveis que fins ara, cal pagar més diners i per tant una quota més alta. Ja no hi entra la cobertura per a la família, cal pagar un plus per tenir una habitació individual, i d’aquí a pocs mesos les vacunacions de temporada, les receptes o les derivacions directes a l’Aliança, com també la presència dels tres metges del Consultori que avui atenen aquells col·legiats que ho necessiten, poden ser història.

Una entitat social – sanitària sense ànim de lucre. Una alternativa al RETA

Cal una resposta, i per això som partidaris de crear una entitat de gestió, sense ànim de lucre, que sigui propietat dels col·legiats i que ha de vetllar, no solament perquè el traspàs del conveni actual al nou sigui adequat, amb garanties, i ajustat a les millors condicions de mercat, sinó perquè els afiliats puguin gaudir de la millor oferta de prestacions socials i sanitàries en el futur; bé prestades directament per aquesta entitat, bé de forma subcontractada.

Per a poder abordar sobre aquesta qüestió en les millors condicions hem tingut diverses reunions de treball amb alts dirigents de tres empreses de prestigi que ens han ofert la seva experiència i els seus serveis:  Assistència Sanitària i SCIAS, Mútua General de Catalunya, FIATC. Estem pendents d’una trobada amb els representats de Quinta de la Salut l’Aliança, que ha tractat molt bé el Col·legi durant tots aquests anys, per presentar-los les nostres preocupacions i conèixer-ne la seva valuosa opinió.

Una entitat d’aquestes característiques podria ser, a més a més, l’alternativa al RETA (és a dir els autònoms), un cop hagi estat reconeguda com a organització professional.

Una proposta estàndard de cobertura de contingències

 • Cobertura sanitària i hospitalària dels associats i dels seus beneficiaris (familiars directes).
 • Subsidi per incapacitat transitòria o parcial (laboral o professional) de l’associat i els seus beneficiaris
 • Subsidi per invalidesa permanent; total o absoluta.
 • Assegurança per defunció. Viudetat
 • Previsió de futur. Pla de jubilació i plans de pensions.
 • Cobertura per a despeses mèdiques, hospitalització i enterrament.
Anuncis

3 Respostes to “4. ASSISTÈNCIA SOCIAL-SANITÀRIA, COL·LECTIU +65. Punt i seguit”

 1. Babel Gimeno Says:

  Hola,

  dieu que no entra la cobertura per a la família a l’Aliança? Esteu segurs? Personalment, m’estan cobrant 50 euros cada tres mesos, se suposa que per la cobertura de llit individual i pòliça dental, tant meva com de la meva filla. Salutacions.

  Demà ens veiem a les votacions.

  Babel.

  • guanyaelperiodisme Says:

   Apreciada Babel. El que estem dient es que, després d’una misteriosa negociació per part del degà, pagant la mateixa quota que des de fa molt anys hem vingut pagant, el col·legiat ja no pot gaudir de la cobertura del llit individual, la polissa dental i la cobertura dels familiars. Per gaudir-ne s’ha de pagar més. Perquè ens entenguem: t’han apujat la quota sense ni demanar-te la teva opinió. O sigui que fins a final de 2010 tu ho tens cobert perquè pagues el corresponent increment. No has de patir. A partir de l’1 de gener de 2011, ningú està en condicions de dir-te quin abast tindrà el nou acord… si es que n’hi ha un de nou. La consellera Marina Geli va informar oficialment la Junta de Govern del CPC que el 31.12.2010, o sigui d’aquí a nou mesos, la Generalitat deixarà de donar l’ajut econòmic que fins ara pagava perquè el Col·legi pogues prestar l’assitència en les condicions que ho feia ara. I per tant, veurem, sense aquesta important ajuda, quina cobertura pot oferir el CPC. Nosaltres, com has vist, presentem la proposta de crear una associació sense ànim de lucre que sigui propietat dels col·legiats i que vetlli, en endavant, per garantir la millor prestació social i sanitària als col·legiats. I tenim converses molt avançades en aquest sentit amb Assistència Sanitària, FIATC i Mútua General de Catalunya. O sigui: estem al cas. Per qualsevol dubte ja saps on trobar-nos.
   Una abraçada.
   BC

 2. Alícia Marsillach i Soler Says:

  Hola, amics,
  Tinc 66 anys i soc pensionista per invalidesa permanent, des de ja fa uns quants. A la meva situació, no s’em permet entrar a cap entitat asseguradora. Què he de fer, aleshores? I si ens hem d’anar a la Seguretat Social, per què dimonis em serveix el Col.legi?
  Em sembla molt bé la idea que proposeu, però penso que aquesta institució deuria pensar una mica més en els pensionistes, que som el col.lectiu més desamparat.
  Moltes gràcies per la vostre atenció.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: