Informació errònia

La directora general d’ Entitats Jurídiques de la Generalitat (DGDEJ), Elena Lauroba, en la compareixença davant la comissió parlamentària del cas Palau, es preguntava per què no es van detectar les irregularitats i ella mateixa responia: “el protectorat (DGDEJ) no serveix per acotar casos com el del Palau”. “… Ens vam creure una informació que ara ha esdevingut errònia”.

Potser per no tornar a equivocar-se, Elena Lauroba diu: “haig d’informar-los que de la mateixa manera que a nosaltres no ens correspon pronunciar-nos públicament ni emetre informes sobre qüestions d’aquesta mena, tampoc el Departament d’Economia no pot intervenir-hi ni elaborar cap informe, en una actuació que interferiria en l’autonomia de la vida col.legial”. En aquest cas, la directora de fundacions no es refereix al Palau, sinó al Col.legi de Periodistes. I ho fa en resposta a la petició de “Guanya el Periodisme” perquè li fos lliurat l’informe del Departament de Justícia que -segons assegurava la Web del Col.legi- negava que hi hagués irregularitats en els comptes de l’entitat.

En la mateixa carta la directora afegeix: “vull contestar les seves peticions i aclarir els fets que no es corresponen plenament amb el que ha aparegut a la premsa”. “… Sobre la base del material de què disposava -sobretot la consulta de les actes- vam arribar a la conclusió que no hi existien irregularitats denunciables”. “…Això ho he manifestat a nivell exclusivament intern, sense obrir cap expedient informatiu -ergo sense anomenar cap instructor-, com també he expressat el meu profund disgust als meus interlocutors al Departament”. Lauroba també precisa que va ser ella qui va assumir “directament la gestió d’aquest assumpte, en lloc del sots director d’Entitats Jurídiques, Xavier Campà, perquè era conscient que havia col.laborat amb el Col.legi de Periodistes, com a advocat, i volia que en cap moment es pogués considerar que teníem alguna idea preconcebuda sobre la situació”.

La notícia del suposat informe va aparèixer a la web del CPC en plena campanya electoral. L’aclariment de Justícia negant l’existència de cap informe es va produir un més després. Recollint les paraules d’Elena Lauroba en seu parlamentaria i traslladant- les d’escenari, nosaltres també hem de dir que “ens vam haver de creure un informació que ara ha esdevingut errònia”.

Anuncis

Etiquetes: , , , , , , ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: