Els “becaris Huertas” se senten amenaçats per l’exdegà Josep Carles Rius

Els dotze becaris de la primera i segona edició de les beques Josep Mª Huertas Clavería que atorga el Col·legi de Periodistes han iniciat una recollida de signatures per les redaccions dels diversos mitjans de Catalunya amb l’objectiu de recuperar l’import econòmic total de què estaven dotades aquestes, 20.000 euros cadascuna. Els becaris denuncien que una part considerable de l’import, que segons els casos oscil•la “entre els 4.000 i els 7.000 euros”, se’ls ha retingut “de forma inexplicable i arbitrària” i “per unes incomprensibles i no justificades despeses de gestió”.

Per reivindicar les quantitats que consideren que els pertoquen, i per a buscar suport entre el col•lectiu de periodistes, els becaris han elaborat un manifest i han iniciat una recollida de signatures que han començat a la redacció de Barcelona d’El Pais, on ja han aconseguit el suport d’una vintena de periodistes. Els pròxims dies continuaran per la resta de redaccions dels mitjans de Catalunya.

En el seu manifest, els dotze becaris exposen que “les despeses de ‘Seguretat Social’ són incorrectes i no sumen 28.840 € com els diuen sinó 20.930 €”. I que consideren “desproporcionada” la partida de 23.604,56€ de gestió i coordinació “de la qual demanem els corresponents comprovants”. També veuen “injustificades les despeses de 2.863,48€ en concepte de ‘correus i enviaments a col•legiats’, i de 1.186 € per ‘gestoria, nòmines i contractes TC-1 i TC-2’. Així mateix, manifesten que “les despeses en ‘producció de materials de promoció’, en ‘disseny i edició de 7.000 tríptics’, i en ‘missatgeria i repartiment a 7 universitats i viatges a Madrid per tancar patrocinis’ no són, en cap cas, unes partides que hagin d’assumir els 160.000 euros de dotació total de les beques. Aquestes tres despeses –conclouen- no apareixen a les bases de la convocatòria”.

Per tot això, els becaris exigeixen al Col·legi de Periodistes de Catalunya “que aporti factures i/o justificants de les despeses que corroborin les xifres que apareixen en el seu informe, que es revisi, cas per cas, la dotació que ha rebut cada becari, que s’inverteixi en els becaris -si calgués- el desajustament econòmic (ja sigui amb una prolongació de la beca o amb formació) i que es redactin de nou les bases de la convocatòria per evitar equívocs i dubtes”.

Amenaces i comptes sobredimensionats

En el manifest expliquen que l’única cosa que han aconseguit va ser una reunió, el passat 12 de febrer, amb l’aleshores degà, Josep Carles Rius. Per tota explicació, diuen, el degà “simplement ens va lliurar un document (Informe sobre el Resultat Econòmic de la 1a Convocatòria de les Beques Josep Mª Huertas (2008-2009) sense firma ni segell ni capçalera oficial del Col·legi de Periodistes de Catalunya”. Els dotze estudiants confien que, “amb l’arribada del nou degà Josep Maria Martí se’ls abonin aquests imports, perquè fins ara el Col·legi, i en concret l’antic degà, l’únic que ha fet és mostrar-nos números sobredimensionats i amenaçar-nos de no convocar una tercera edició si continuem insistint en les nostres reivindicacions”.

Creades en memòria del periodista i degà, la beca Josep Mª Huertas va néixer el 2008 d’un conveni entre el Col·legi de Periodistes i les empreses Caixa Catalunya, Agbar, Telefónica i ONCE.

NOTA: des d’aquest blog informem que els periodistes que ho desitgin poden enviar el seu nom, DNI i mitjà a l’adreça guanyaelperiodisme@gmail.com i trametrem el seu suport a la llista de signatures.

Anuncis

3 Respostes to “Els “becaris Huertas” se senten amenaçats per l’exdegà Josep Carles Rius”

  1. Xavi Says:

    No… si al final aquests de l’Antillach i el Cot trindran raó!

  2. Antonio Says:

    Esto de las cuentas del Colegio huele mal. ¡Ahora con ocho becarios! Mira que esta gente de Antillac nos estan avisando desde hace semanas, pero en España somos así… tanto va el cántaro a la fuente…

  3. Eva Mintenig Says:

    Estic amb els becaris. Els becaris no denuncien per què sí. Ja fa temps que la situació al Col.legi no és transparent. I ho ha de ser. La resta són punyetes…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: