Joves i sense por

Dos titulars per a un sol post: censura a la web del Col·legi i abús econòmic contra uns becaris.

Ep, i un subtítol: aquest ofici té futur

Un suggeriment: llegiu atentament el que escriu a la seva web el Raül Calàbria Us reconciliarà amb el futur de l’ofici. Ell i mitja dotzena més de joves companys han estat enganyats en els imports de les seves beques Huertas, que concedeix el Col·legi. Se’ls han cobrat despeses d’administració brutalment abusives, de més d’un milió de les antigues pessetes en cadascun dels casos. A més, al Raül li han censurat una entrevista a la web del Col·legi perquè ho ha volgut denunciar públicament.

El cas és tristíssim i, francament, ens n’avergonyim. Naturalment, ho arreglarem l’endemà de guanyar. Però, més enllà d’això, volem dir que tenim l’orgull d’haver conegut uns joves que ja són millors periodistes –i ciutadans- que molts dels que porten anys i anys a l’ofici.

El Raül no té por. El Raül no es retractarà. El Raül, creieu-nos, serà un grandíssim periodista. Llegiu-lo!

Ves al Blogroll:  Salvar un periodista

Ves a la pagina 7: Entrevista a Raül Calàbria CENSURADA per la direcció del Col·legi de Periodistes

Anuncis

Etiquetes: , , , , , , , , , , ,

5 Respostes to “Joves i sense por”

 1. Periodista Says:

  Los becarios Huertas son una oportunidad de negocio para el CPC, así de simple. 7.000 euros de beneficio por cabeza es una buena cifra (la gestión es nefasta me cuentan) y como les dan 900€ al mes a los chavales se pensaban que callarían. Si roban y engañan a jóvenes periodistas, ¿qué se puede esperar? Rius coge lo suyo y se va Público. El candidato Martí no quiere saber nada, siendo cómplices de Rius. Después se extrañan de que cada vez menos periodistas quieran colegiarse (ni siquiera han colegiado a los becarios este año). Si no fuera por la Mutua…. La gente que se acerca al CPC son chupópteros, gente que cobra de aquí y allá, de la universidad y de un medio, gente que no representa a los periodistas y sólo a las caras conocidas y jefes de sección, a los clanes.

  La Comissió de Joves debería cerrar y organizarse fuera del CPC para tener credibilidad. La Comissió de Joves sabe lo que pasa con los becarios Huertas pero callan. Lo de la censura de la entrevista es inaceptable, pero seguirán callando como siempre.

 2. Oriol Ballester Sadurní Says:

  Déu n’hi do!

 3. Jaume Vila Escofet Says:

  És una llàstima, fa molta pena que pugui passar això al col·legi de periodistes. Ho trobo molt fort.

 4. Josep Sabater Pallerola Says:

  Això mereix una explicació, com a mínim, vaja.

 5. Comissió de Joves del CPC Says:

  Periodista,

  La Comissió de Joves Periodistes considera que el CPC és la institució de referència en el marc de la qual volem treballar per millorar la condició dels joves professionals, i pretenem fer una tasca constructiva i de servei.

  Esperem poder fer feina perquè, en un futur, consideris que el CPC i la CJP siguin institucions de referència per al col·lectiu.

  I respecte a les Beques Huertas Claveria, no hem actuat amb complicitat ni censura, sinó amb prudència davant la disparitat d’arguments que han sorgit.

  Treballarem amb la Junta electa per millorar les beques del CPC i resoldre els dubtes generats respecte a les anteriors convocatòries.

  CJP

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: